• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

11o  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε στο 11ο Συνέδριο για τις Θετικές Επιστήμες, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Coral Beach Hotel & Resort στην Πέγεια, από τις 1 μέχρι τις 3 Μαρτίου 2024.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο Συνέδριο παρουσίασαν τα πιο κάτω θέματα:

1. Εξερευνώντας τη βιοποικιλότητα του Ακάμα

Οι μαθήτριες παρουσίασαν την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της χερσονήσου του Ακάμα. Η παρουσίαση αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και διαφύλαξη της φυσικής κληρονομίας. Η χερσόνησος του Ακάμα αποτελεί προστατευόμενη περιοχή σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες. Στον Ακάμα φιλοξενείται μεγάλος αριθμός ενδημικών ειδών.  Παρουσιάστηκαν τα πιο χαρακτηριστικά είδη του Ακάμα.

2. Πείραμα πυκνότητας υλικών: Η προσέγγιση της επιστήμης της Φυσικής και της Χημείας.

Οι μαθητές τοποθέτησαν διάφορα υλικά με διαφορετική πυκνότητα σ΄ ένα γυάλινο δοχείο και έκαναν παρατηρήσεις. Στη συνέχεια, με τη χρήση διαφόρων υλικών που βρίσκουμε στο εργαστήριο της Χημείας εκτέλεσαν συγκεκριμένη χημική αντίδραση.

3. Το πείραμα του ηφαιστείου: Η προσέγγιση της επιστήμης της Φυσικής και της Χημείας. Ο μηχανισμός μιας ηφαιστειακής έκρηξης: Θεωρητική επεξήγηση και πειραματική απόδοση με απλά υλικά.

4. Ο άνθρωπος πίσω από τον Περιοδικό Πίνακα: Ντμίτρι Μεντελέγιεφ.     Η βιογραφία του Ντμίτρι Μεντελέγιεφ, του δημιουργού του Περιοδικού Πίνακα.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές Αϊντινίδη Βικτώρια, Καλπακίδου Θεοδοσία, Κουκήν Δανιήλ, Τάτσεβα Ιωάννα, Σιακούνη Καν Ατνάν, Κουκίνα Πωλίνα και οι εκπαιδευτικοί Στεφανοπούλου Σοφία, Χριστοφόρου Τριτσίνη Γαβριέλα και Παπασεραφείμ Φώτης.